PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ronald Koeman lyrisch over PSV’er: ‘Ik ben eerlijk: toen zag ik het niet’

Bondscoach Ronald Koeman is lyrisch over de ontwikkeling van Denzel Dumfries bij PSV.

“Als je praat over een snelle ontwikkeling, dan valt Denzel Dumfries me wel op”, vertelt Koeman in gesprek met Voetbal International. “Hij heeft zich ongelooflijk goed en snel ontwikkeld. In mei liep hij met nog wat jongens van Jong Oranje stage bij ons. Ik ben eerlijk: toen zag ik het niet. Maar als je wat hij destijds liet zien, afzet met wat hij nú brengt, dan is het verschil gigantisch.”

Ook PSV-trainer Mark van Bommel is onder de indruk van de ontwikkeling van zijn speler. “Het beste voorbeeld is wat dat betreft Bate Borisov-uit”, vindt hij. “Zijn allereerste Champions League-wedstrijd. Denzel was echt onder de indruk van alles, zenuwachtig, speelde ballen zomaar over de zijlijn. En kijk hoe hij zich binnen een paar maanden heeft ontwikkeld! Door die wedstrijden met Oranje en de Champions League is het ongelooflijk hard gegaan. Het is altijd de vraag: gaan spelers mee in het niveau of haken ze af. Denzel gaat mee.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.