‘Ajax-directie en selectie kwamen in actie na nederlaag bij PSV’

Eerder dit seizoen verloor Ajax op kansloze wijze met 3-0 uit tegen PSV. Dit was reden voor de club om in actie te komen. Dat had alles te maken met zijn keuze om het centrum van de defensie te laten vormen door Frenkie de Jong en Daley Blind.

Het tweetal kreeg, zoals door velen al voorspeld, totaal geen grip op spits Luuk de Jong. Ten Hag bleef achter zijn keuze staan, maar werd tot de orde geroepen door de directie én de spelersgroep, meldt De Telegraaf. “De nederlaag was het sein voor de spelers én directie in te grijpen. Waar de trainer naar buiten toe volhield alles weer zo te doen als hij deed, moest hij intern beloven bij absentie van De Ligt de volgende keer gewoon Max Wöber of Perr Schuurs op te stellen en niet meer massaal te rouleren.” “Wat prompt ook niet meer gebeurde. In het Hilton in München bedong Tadic in een uren durend gesprek dat Ten Hag, die na PSV-uit voor zijn baan vreesde, meer naar de spelers zou gaan luisteren. Tijdens het interview met deze krant zei de Serviër ‘a lot’ (een heleboel) toen hem gevraagd wat er op advies van de selectie anders moest en ging”, schrijft de ochtendkrant.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.