PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Pijnlijke wissel Mark van Bommel kan zomaar voor wintertransfer PSV zorgen’

Gisteren kroonde PSV zich winterkampioen tegen AZ. Ze wonnen met 3-1. Toch verliep de wedstrijd niet makkelijk. Zo wisselde trainer Mark van Bommel al na 29 minuten Gaston Pereiro. Voetbal International-journalist Marco Timmer spreekt zich uit over de wissel.

“Pereiro gaf gewoon niet thuis in deze wedstrijd. Het was net alsof hij wilde laten zien dat Van Bommel hem terecht had gewisseld de laatste wedstrijden, want hij deed niet veel. Nu greep Van Bommel in. Dat is wel heel erg zwaar voor die jongen, natuurlijk. Helemaal als het voor een jonge jongen als Sadílek is. Maar hij deed het in mijn ogen wel terecht”, aldus Timmer.

De vraag is inmiddels of er nog wel toekomst is voor Pereiro bij PSV. Timmer: “Dat is een terechte vraag. Ik denk dat er voor een Pereiro in vorm altijd toekomst is in Eindhoven, maar het lijkt een structureel probleem te zijn dat hij dat niet een heel seizoen kan volhouden. Wat dat dan precies is: dat is heel moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Pereiro is een fijnzinnige voetballer, een echte stylist die kan scoren en assists kan geven. Maar te vaak in een seizoen krijgt hij een dip en laat hij het afweten. Dat is nu ook weer gebeurd en dit was wel heel pijnlijk. Misschien is dit wel de voorbode van een vertrek.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.