PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Het seizoen van PSV tot nu toe: alles of niets

Het seizoen van PSV verloopt wisselend. Helaas is de Eindhovense club Europees uitgeschakeld en doet PSV ook niet meer mee voor de KNVB beker. Dit klinkt misschien negatief, maar PSV kan eerste worden in de competitie en heeft dit volledig zelf in de hand. Ook heeft PSV goed gespeeld in de Champions League, maar door enorm sterke tegenstanders te treffen zoals Barcelona, Inter en Tottenham is het geen schande dat de club uit Eindhoven niet het gewenste resultaat heeft behaald.

De voorbereiding van PSV op het seizoen van 2018/2019

De huidige positie van PSV in de Eredivisie (1ste) laat zien dat de club een goede voorbereiding op het seizoen van 2018/2019 heeft gehad. PSV heeft zich aan het begin van het seizoen versterkt door spelers te kopen zoals Érick Gutiérrez, Angeliño en Denzel Dumfries. Ook heeft de Eindhovense club zich versterkt door Nick Viergever transfervrij van Ajax over te nemen. Wel zijn er twee basisspelers verkocht, namelijk Santiago Arias en Joshua Brenet.

Het financiële plaatje bij PSV

Naast de sportieve prestaties van PSV in de Eredivisie is ook het financiële plaatje van de club er flink op vooruit gegaan. Door mee te doen aan de groepsfase van de Champions League heeft PSV al 15 miljoen euro opgehaald bij de UEFA. Daarnaast heeft PSV coëfficiëntpremies ontvangen. Deze worden berekend op basis van de positie die een club bekleedt in de Europese Rankings. De Champions League wordt gespeeld door 32 clubs, de club die de laagste Europese positie heeft ontvangt 1.1 miljoen euro. Met iedere plaats die een club stijgt in dit overzicht ontvangt de club 1.1 miljoen euro meer aan premies. PSV eindigde 21e op deze ranglijst waardoor zij 12 miljoen euro aan coëfficiëntpremies ontvangen. Deze premies samen met het geld dat werd uitgekeerd voor de resultaten van PSV in de Champions League komen de totale opbrengsten van het toernooi neer op 35 miljoen euro. Financieel heeft het ‘miljoenenbal’ PSV dus enorm goed gedaan.

Wat betekenen deze prestaties voor belanghebbende?

PSV is niet net zoals Ajax een beursgenoteerd bedrijf, hierdoor zijn er minder belanghebbende zoals investeerders etc. Wel kent PSV andere belanghebbende, zoals fans, mensen die nauw betrokken zijn bij de club zoals werknemers en vrijwilligers. Voor hen zou is dit seizoen alles of niets, een seizoen zonder prijzen is natuurlijk minder leuk. Daarnaast profiteren een hele hoop mensen wel van de sportieve prestaties van PSV. Wedden op PSV is erg populair omdat de Eindhovense club zowat al haar wedstrijden wint.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.