‘Het is echt zo dat na Barcelona en Real Madrid PSV komt in Mexico’

PSV is populair in Mexico. Dit komt natuurlijk omdat Hirving Lozano en Erick Gutierrez in Eindhoven spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Excelsior ging algemeen directeur Toon Gerbrands dieper in op de connectie van PSV met Mexico. “We zijn een jaar bezig geweest in Mexico om dit te regelen. Het ambassadeurschap van Salcido is daar een uitvloeisel van, maar ook de connectie met Chivas”, aldus Gerbrands in gesprek met Fox Sports. “Er zijn honderd miljoen mensen daar. Het nieuws dat PSV gaat samenwerken met zo’n club is voorpaginanieuws.”

De populariteit van PSV in Mexico is zo groot dat na Barcelona en Real Madrid de club al op de derde plaats komt. “Dat is echt zo”, geeft de algemeen directeur aan. “We werden vorig voorjaar verrast toen wij het rugnummer bekend maakten van Lozano. We kregen toen 18 miljoen hits. Op een gegeven moment waren we bijna populairder in Mexico City dan in Eindhoven.”

Gerbrands ging verder: “Er is daar een gigantische markt, dus wij zijn daar heen geweest. De connectie is nu gelegd. Nu hebben we Salcido die dan ambassadeur wordt, maar ook alle andere spelers die daar op reageren. Voor ons is het echt een heel interessante connectie.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer