Virgil van Dijk: ‘Daarom werd ik niet gehaald door Ajax, Feyenoord of PSV’

Toen Virgil van Dijk nog voor FC Groningen speelde had hij graag de overstap gemaakt naar Ajax, Feyenoord of PSV. Het kwam er niet van en uiteindelijk tekende hij voor het Schotse Celtic.

In een interview met Helden blikt de stopper terug: “In de zomer van 2013 wilde ik hogerop. De logische stap was om eerst naar een topclub in Nederland te gaan en daarna naar het buitenland. Dat wilde ik ook. Ik stond open voor zowel Ajax, Feyenoord als PSV. Ik weet dat Ajax twijfelde tussen mij en Mike van der Hoorn van FC Utrecht. Ze kozen voor Van der Hoorn. PSV haalde Jeffrey Bruma en Feyenoord had geen interesse, die club had Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij al. Ik heb ook nooit contact gehad met die clubs.”

Bij Celtic groeide Van Dijk snel uit tot een onmisbare waarde en verdiende hij een nieuwe transfer naar Southampton. Ook in de Premier League liet hij het beste van zichzelf zien en inmiddels is de stopper natuurlijk de duurste verdediger ter wereld: Liverpool betaalde 84,5 miljoen euro voor hem aan de Saints.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer