Mooie woorden voor PSV-middenvelder: “Hij is een type-Pogba”

Dit seizoen is Pablo Rosario doorgebroken bij PSV. Hij werd zelfs al geselecteerd voor het Nederlands elftal dus zijn toekomst lijkt groot te zijn. PSV-icoon Willy van de Kerkhof is lovend over de Amsterdammer.

“Ik ben helemaal niet verrast dat Rosario het zo goed doet”, zegt de oud-prof tegen Voetbal International. “Ik had hem eigenlijk veel sneller verwacht in het eerste en ik had hem onder Cocu al veel vaker willen zien spelen. Maar waar Van Bommel de jeugd direct de kans geeft, was Cocu daar een stuk terughoudender in. In dit specifieke geval was dat onterecht.”

“Rosario heeft een jaar stil gestaan, zijn ontwikkeling stagneerde vorig seizoen”, vervolgt Van de Kerkhof, in vijftien seizoenen goed voor 418 wedstrijden voor PSV. “Deze jongen past zich moeiteloos aan, aan ieder niveau. Of het nu de Eredivisie, Oranje of de Champions League is. Hij is technisch heel goed en fysiek heel sterk.”

Om de kwaliteiten van Rosario te omschrijven vergelijkt Van de Kerkhof hem met een wereldtopper: “Ik vind Rosario een type-Paul Pogba. Hij heeft het vermogen om altijd op het juiste moment op de juiste plaats te staan en de oplossing naar voren te zoeken. Hij heeft voetbalintelligentie. En als je hem voor de camera hoort praten, zo rustig en bescheiden, dan lijkt hij het verstand te hebben van iemand die al jaren in de top speelt.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer