PSV-supporter veroordeeld voor mishandeling Feyenoorder

Een 45-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld vanwege het mishandelen van een verstandelijke beperkte Feyenoord-supporter in het Phillips Stadion. Hij krijgt een gebiedsverbod en een boete van 500 euro.

De Telegraaf bericht: “De 35-jarige gehandicapte zat tussen het PSV-publiek in het stadion tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal op 4 augustus. De PSV-aanhanger viel hem aan omdat hij juichte toen Feyenoord de strafschoppenreeks won. De mishandeling wekte veel beroering en kreeg veel aandacht in de media.”

De desbetreffende PSV-fan blijkt hardleers. Hij kreeg al drie keer eerder een stadionverbod. “Bij de politie heeft hij verklaard dat hij in de veronderstelling was dat het slachtoffer met hem wilde vechten. Pas nadat hij de klap had uitgedeeld ontdekte hij dat het ging om een gehandicapte man en niet om een vechtlustige hooligan.”

De Eindhovenaar bracht na het incident de nacht door in de cel. Toen al kreeg hij een tijdelijk gebiedsverbod.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.