PSV-supporters mogelijk maanden de cel in na incident tegen Ajax

Diverse PSV-supporters moeten vrezen voor een celstraf. Het gaat om het rookpotten-incident tijdens PSV – Ajax. Bij de rechtbank zijn celstraffen van respectievelijk acht en twaalf maanden geëist, waar de overige betrokkenen een maximale werkstraf van 240 uur tegemoet kunnen zien als het aan justitie ligt.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “De rookpotten werden afgestoken tijdens de Eredivisie-topper tegen Ajax op 23 april 2017. Het Philips Stadion vulde zich vervolgens met dikke, zwarte rookwolken die voor de nodige paniek zorgden. De rook steeg met name op richting de zogeheten family-corner, waar veel gezinnen met kinderen zaten. Tientallen bezoekers kregen last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn en melden zich bij de EHBO.”

De officier vindt dat de betrokkenen te ver zijn gegaan. “In deze tijd waarin mensen bang zijn voor terroristische aanslagen op plekken met veel mensen, kan de paniek snel toeslaan. Dat is hier ook gebeurd. Het is een wonder dat er geen ernstige gewonden zijn gevallen door verdrukking. Vooral omdat het vak dat het hardst werd getroffen een vak was met veel kinderen. En zij zijn het meest kwetsbaar om onder de voet te worden gelopen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer