Vertrokken ‘toptalent’ haalt hard uit naar PSV

In 2015 vertrok Zakaria Bakkali via de achterdeur bij PSV. Hij tekende toen een contract bij het Spaanse Valencia. Sindsdien gaat het minder met zijn carriere. Nu slaat Zakaria Bakkali terug naar zijn oude club. De Belg vindt dat hem niets te verwijten valt.

Bakkali brak in 2013 door in het eerste elftal van PSV en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. Al snel kwam hij in opspraak vanwege wangedrag buiten het veld en weigerde hij zijn contract te verlengen. Uiteindelijk belandde Bakkali om die reden op het tweede plan en vertrok hij in 2015 naar Valencia, waar de linksbuiten flopte. Inmiddels komt hij uit voor Anderlecht, wat ook nog geen groot succes is.

Zijn vertrek bij PSV zit Bakkali, inmiddels 22 jaar oud, nog altijd dwars, vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Ze hielden zich niet aan hun beloftes en schilderden me af als een moeilijke jongen die elke dag van manager veranderde. Onzin. Het was PSV dat mij Kees Ploegs­ma opdrong als makelaar. Ik verdiende die kwalijke reputatie niet.”

Uiteindelijk stapte Bakkali over naar de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes, onder meer de belangenbehartiger van Cristiano Ronaldo. “Hij zorgt goed voor me. Ik was zelfs al twee keer bij Jorge thuis en hij regelde ook mede de transfer naar Anderlecht”, aldus Bakkali, die zijn carrière in Brussel weer op de rit hoopt te krijgen. “Hier kom ik weer elke dag met plezier trainen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer