‘De Eredivisie loopt groot gevaar door Ajax en PSV’

De Nederlands Eredivisie loopt gevaar. Omdat Ajax en PSV er nu al zo bovenuit steken en dit alleen maar grote lijkt te gaan worden. Volgens het Algemeen Dagblad staat de competitie onder druk.

De krant analyseert op dinsdag: “De situatie voltrekt zich in veel landen volgens een vicieuze cirkel. Pakweg Dinamo Zagreb wint de titel, haalt de Champions League, wordt nóg rijker, en wordt daarna opnieuw kampioen, om vervolgens nóg meer afstand te nemen dankzij de Champions League-miljoenen. Het gat tussen die één of twee topclubs en de rest werd steeds groter. Daarmee wordt niet alleen de titelrace gedevalueerd tot een clichématig ritueel: ook de individuele wedstrijden dreigen almaar meer voorspelbaar te worden.”

Men gaat verder: “Kijk naar Nederland dit seizoen, een tendens die afgelopen seizoen al zichtbaar was: als zelfs (uit)wedstrijden tegen AZ, Vitesse en Heerenveen een makkie worden voor Ajax en PSV, wie neemt dan op een iets langere termijn nog de moeite om te gaan kijken, op televisie en in het stadion? En in iets breder perspectief: waar speelt de subtop nog voor als de top zo nadrukkelijk afstand neemt?”

Eredivisie-wedstrijden worden met de week minder interessant… “Daarmee is misschien wel het grootste gevaar benoemd. De Nederlandse voetbalstadions lopen gestaag leeg: clubs als Heerenveen, Vitesse, FC Groningen, FC Utrecht en AZ hebben steeds meer moeite om hun stadions vol te krijgen. Nederland behoort qua stadionbezetting nog altijd tot de top van Europa, maar de vraag is hoe lang dat op termijn is vol te houden. In landen als Schotland, Griekenland en Kroatië liepen de stadions al steeds leger in grofweg de laatste tien jaar.”

 

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer