PSV-speler: ‘Moet zeggen dat ik die VAR helemaal niks vind’

Gisteren speelde PSV in eigen huis tegen VVV Venlo. In die wedstrijd had Jerold Promes een rode kaart moeten krijgen na een charge op Hirving Lozano. Denzel Dumfries denkt er het zijne van.

Hij zegt in een interview met Voetbal Inside over het incident: “Op dat moment dacht ik: Promes brengt Chucky in gevaar. Ik ben zelf ook wel van het harde spel, vind ik hartstikke mooi. Maar ik vind dat Promes wel over de schreef ging met die tackle.”

De rechtsback heeft een duidelijke mening over de VAR… “Ik moet zeggen dat ik het helemaal niks vind. Als ik zie voor wat voor overtredingen ze een penalty geven, dat heeft helemaal niets met voetbal te maken. Ik speel zelf altijd op het randje, net als Nigel de Jong en Gennaro Gattuso vroeger. Dat hoort erbij.” Dumfries vindt het in principe ook dat fouten maken bij het leven van een scheidsrechter hoort. “Maar zelfs met de VAR worden er fouten gemaakt. Als hij iets terugkijkt, ziet het er misschien ernstig uit. Terwijl wij als voetballers weten: het valt reuze mee. Ik vind het jammer. Je gaat de Gattuso’s niet meer zien.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer