‘Bij PSV vocht ik tegen een muur’

Na een aantal seizoenen verruilde Adam Maher deze zomer PSV voor AZ. In Alkmaar hoopt hij zijn oude niveau weer te halen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij: “Ik denk niet dat het aan mijn kwaliteiten lag dat het de afgelopen jaren niet is gegaan zoals ik had gehoopt. Ik ben nog maar 25, ik heb nog zóveel jaar te gaan.” Over zijn tijd bij PSV vertelt hij vervolgens: “Ik denk dat niemand kan klagen over mijn mentaliteit. Ik ben altijd positief gebleven. Maar uiteindelijk vocht ik er tegen een muur. Zo voelde het. Er zat hier bij AZ veel minder druk op. En ik was een jeugdspeler. Van jeugdspelers zien mensen de meeste dingen door de vingers. Bij PSV ontstond er een ander beeld van me. Dan moet je presteren. Er komen andere dingen bij kijken.”

Toen Louis van Gaal nog bondscoach was, werd Maher zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tegen Italië speelde hij nog goed ook… “Dat was inderdaad wel de beste wedstrijd van mijn leven. Meneer Van Gaal gaf me een korte en duidelijke boodschap mee. Ik wist precies wat ik moest doen. Dat is een voorbeeld van hoe het voor mij ideaal is. Jij vraagt mij nu of ik dat niveau ooit nog kan halen. Ik denk het wel, daar ga ik alles aan doen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer