‘Recordomzet voor PSV verwacht maar blijven pessimistisch’

Het ligt in de lijn der verwachting dat PSV dit jaar een recordomzet gaat boeken. Volgens het Algemeen Dagblad gaan ze over de grens van 100 miljoen euro omzet. Fraaie cijfers, maar Gerbrands plaatst ze ook direct in perspectief. “Vorige week zaten we nog bij de bestuurstop van Barça. Dan hoor je: die gaan richting het miljard aan omzet”, aldus de directeur van PSV, die daarmee aangeeft dat de club ondanks de enorme omzet niet dichter in de buurt zal komen van grote buitenlandse topclubs.

“Wij kunnen volgend jaar voor het eerst aan 100 miljoen komen, mits we nog wat punten halen in de Champions League. Maar zelfs in zo’n recordjaar zou de verhouding PSV – Barcelona 1:10 blijven. Dan weet je genoeg.”

PSV richt zich al een tijdje op het halen van spelers als Erick Gutiérrez en Hirving Lozano. Jonge talenten die na een paar jaar doorverkocht kunnen worden aan grote clubs. Gerbrands: “Clubs als Barcelona, Bayern, Manchester City, die hebben inmiddels ook door dat ze clubs als PSV nodig hebben om spelers door de tussenliggende etages te loodsen. Want talenten die meteen goed genoeg zijn voor level 18, die leiden ze zelf niet meer op.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer