Speelwijze PSV maakt indruk in Engeland

PSV verloor gisteren met 4-0 van FC Barcelona maar toch was het geen afgang. In de Engelse media werd er met lof gesproken over de speelwijze van de Eindhovenaren.

Zo schrijft de Engelse site Squawka in diens analyse: ‘Geen balbezit, geen probleem! PSV’s verwoestende counter-attack’. “Voordat Messi zijn vrije trap binnen schoot, na een half uur spelen, bezorgde PSV de Blaugranas veel problemen dankzij de intensiteit van hun countervoetbal. Het kwam tot 4 schoten, ook al had PSV slechts 20% balbezit op dat moment.”

Squawka looft daarom het brein achter de tactiek: “Mark van Bommel wist dat zijn ploeg niet capabel zou zijn voor het wegspelen van de passing machine FC Barcelona, maar zijn team was extreem goed in het spelen naar hun mogelijkheden. Ondanks de heftige uitslag, en dankzij de pure snelheid en precisie van Bergwijn en Lozano.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer