‘Mark van Bommel wordt, denk ik, de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal’

Mark van Bommel maakt momenteel furore als trainer van PSV. De eindhovenaren wonnen nog al hun competitiewedstrijden en plaatsen zich ten koste van BATE Borisov ook nog voor de Champions League.

Columnist Willem Vissers vindt het bijzonder dat Van Bommel al zo snel een stempel op het voetbal heeft weten te drukken. “Zag u PSV, zaterdag, toen het al 5-1 stond tegen Willem II, in de 72ste minuut? Angeliño zette voor en toen waren er vijf man van PSV bij het doelgebied,” zo geeft hij aan. “Vijf man. Bergwijn kopte in, maar al die anderen waren ook in de buurt, na een volle sprint.”

PSV heeft zich afgelopen zomer flink versterkt, zo vindt ook Vissers. “Van Ginkel is daar weg, Brenet en Arias ook, maar de selectie is, als alle nieuwelingen inzetbaar zijn, sterker dan vorig jaar,” zegt hij daarover. “Contracten zijn ook in Eindhoven opgewaardeerd. De wereld van het voetbal is de wereld van het grote geld. Wie wil meedoen, moet mee in de gekte.”

Vissers sluit ook positief af: “Van Bommel zei na de 6-1 dat het nog veel beter kan. Zijn ogen glommen. Hij kreeg als speler van Bayern München ruzie met trainer Louis van Gaal. Vermoedelijk was dat geen toeval. Hoe anders ook, Van Bommel heeft trekken van Van Gaal, al is hij dan gedoopt met wijwater uit Limburg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.