PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Doorselecteren bij PSV een noodzaak na teleurstellend seizoen

Alleen het behalen van de tweede plaats, en daarmee een plek in de voorronde van de Champions League kan ervoor zorgen dat PSV het seizoen 2016/17 nog enigszins met een positief gevoel afsluit. Toch is doorselecteren deze zomer noodzakelijk om begin volgend seizoen met goede papieren aan de start te staan.

Teleurstellend, zo kan het huidige seizoen van PSV het beste worden omschreven. En dat terwijl de Eindhovense club aan het begin van het seizoen nog favoriet voor de titel was bij bookmakers als LeoVegas Sport na twee Eredivisietitels op rij. Een vroegtijdige uitschakeling in de KNVB beker, een weinig succesvolle Europese campagne en nooit echt meegedaan om het kampioenschap. Het knappe herstel na de winterstop (10 wedstrijden gespeeld: 9 gewonnen en 1 verloren) brengt daar geen verandering in.

Met acht punten achterstand op koploper Feyenoord en nog zeven wedstrijden te spelen lijkt het onwaarschijnlijk dat de Eindhovenaren dit gat nog dichten. De strijd om plaats twee ligt, na twee gelijke spelen van Ajax, wel weer helemaal open. Zeker omdat de Amsterdammers nog op bezoek komen in het Philips Stadion op 23 april.

Met twee titels op rij kan het zijn dat de ploeg van Philip Cocu zich niet meer tot het uiterste wist te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De coach zelf zegt hierover: “We hebben de kwaliteiten en zijn daarmee twee keer kampioen geworden. Maar daar schuilt misschien wel het grootste gevaar. We hebben wellicht iets laten liggen wat betreft het alles in het teken willen stellen van de titel. De absolute wil die je bij Feyenoord wel ziet”.

Voor PSV is het noodzaak om komende zomer door te selecteren om nieuw elan in de ploeg te brengen. Bekend is dat een aantal spelers zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar een beter aangeschreven competitie en de huurlingen, waaronder Siem de Jong en Marco van Ginkel, zullen terugkeren naar Engeland. Door te bouwen aan een nieuwe ploeg weet PSV in elk geval zeker dat de verzadiging nog niet is opgetreden en kan men een nieuwe weg inslaan om de honger naar nieuwe titels te stillen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.