‘Ajax en PSV naar Zwitserland uit protest tegen CL-veranderingen’

Ajax en PSV maken zich grote zorgen over de veranderingen die gaan plaatsvinden in de Champions League. Samen met Anderlecht en Celtic zijn ze afgereisd naar Zwitserland voor een gesprek met de UEFA. Dit weet Voetbal International vandaag te melden.

Afgelopen zomer werd de nieuwe opzet van de Champions League vanaf 2018 bekendgemaakt. De toplanden gaan er op vooruit, terwijl de topclubs uit de kleinere landen moeten inleveren. Ajax, PSV, Anderlecht en Celtic spreken nu namens een grotere groep hun zorgen uit.

Het leidde tot een ontmoeting met secretaris-generaal Theodore Theodoridis en competitiebaas Giorgio Marchetti. De grote clubs uit de kleine landen pleiten juist voor een grotere CL met 48 ploegen. Ze waarschuwen dat het ecosysteem van het voetbal instort wanneer er onder UEFA-vlag alsnog een soort Super League ontstaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.