PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREAKING: FC Twente wint hoger beroep en blijft in de Eredivisie

FC Twente zal aankomend seizoen toch actief zijn in de Eredivisie. Dat is de uitspraak van het hoger beroep dat de Twentenaren hadden aangespannen. Dit betekend dat De Graafschap degradeert naar de Jupiler League.

“Alhoewel de beroepscommissie de licentiecommissie op een aantal aspecten in het gelijk stelt, is er een cruciaal verschil in de interpretatie van de zogenoemde ‘schoon-schipverklaring’, die FC Twente in mei op verzoek van de licentiecommissie afgaf”, schrijft de KNVB in het statement op het digitale thuis. “Daarmee verklaarde de club dat het alle misstanden uit het verleden bij de licentiecommissie bekend had gemaakt.”

“Volgens de beroepscommissie is met de schoon-schipverklaring bij FC Twente het vertrouwen gewekt dat de overtredingen die de club bekendmaakte in de periode tussen december 2015 en april 2016, niet zouden worden meegewogen in de beoordeling voor het behoud van de licentie. Terwijl de licentiecommissie dat wel deed.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.