PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Voormalig PSV-speler aan de dood ontsnapt in Parijs

Mathias ‘Zanka’ Jorgensen was vrijdagavond één van de mensen die in Parijs was. De voormalig PSV-verdediger was in de stad opzoek naar een restaurant toen hij plotseling knallen hoorde. Hij draaide zijn hoofd om en zag een schutter het vuur openen.

“Hij schreeuwde en begon met vuren. Er zijn veel films en ik heb veel films gezien, maar dit valt niet te beschrijven”, vertelt de 25-jarige verdediger in de Deense media. Zanka maakte dat hij weg kwam. “In minder dan een seconde had ik door wat er aan de hand was en ik begon te sprinten. Ik moest blijven rennen en na een paar honderd meter durfde ik pas weer achterom te kijken. Ik zag twaalf tot veertien mensen op straat liggen.”

Hij deed zijn verhaal vanuit zijn hotelkamer aan Ekstra Bladet. “Ik zag een man uit een auto stappen, hoorde hem Allahu akbar roepen en hij begon in het wilde weg te schieten. Met vrienden nemen we de gebeurtenissen hier met elkaar door, maar met ons gaat het verder goed. We zijn ongedeerd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.