PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Rel rondom Guardiola en Robben gesust’

Zaterdag mocht Arjen Robben een penalty niet nemen van trainer Josep Guardiola, enkele dagen later riep de oefenmeester vanaf de zijlijn dat Robben de strafschop in de Champions League juist wel moest nemen. De Nederlander weigerde, maar Guardiola is niet van plan de twee incidenten uit te laten groeien tot een groot probleem. Op het complex van Bayern gaf de voormalig FC Barcelona-trainer tekst en uitleg.

“Arjen weet waarom ik zaterdag voor Müller koos en nu weet hij ook waarom ik in de Champions League voor hem koos”, citeert De Telegraaf de Spaanse coach in Duitse dienst. “Maar Arjen moet eerst vrij in zijn kop zijn. Dat was hij kennelijk niet.”

In het competitieduel met FSV Mainz 05 was Robben zeker van zijn zaak, hij ging de strafschop maken. Guardiola floot hem echter terug, Thomas Müller moest de strafschop nemen. Tegen Viktoria Plzen schreeuwde de Bayern-trainer juist dat Robben de bal moest nemen, die liet de eer aan Franck Ribery. Na afloop maakte de international duidelijk er niets over te willen zeggen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.