Tyton: ‘Ik vond Dick Advocaat maar amateuristisch’

Door een blessure van eerste doelman Jeroen Zoet staat Przemyslaw Tyton momenteel onder de lat bij PSV. Ook vanavond tegen Dinamo Zagreb in de Europa League zal de Poolse sluitpost tussen de palen staan.

Het zit Tyton echter nog steeds dwars dat hij vorig seizoen plotseling werd gepasseerd door Boy Waterman. Na acht duels in de Eredivisie kreeg hij de mededeling voor de uitwedstrijd tegen Dnejpr Dnjepropetrovsk in de Europa League te horen van Dick Advocaat. “Een paar uur voor de wedstrijd moesten we verzamelen voor de teambespreking.”

“Ik stapte uit de lift en zag dat Advocaat een paar meter verderop stond te wachten. ‘Je speelt vanavond niet’, zei hij. Meteen liep hij verder. Ik was geschokt. De mededeling kwam onverwachts, de manier waarop maakte het allemaal nog vreemder”, vertelt Tyton in Voetbal International.

“Hij gaf geen uitleg, niets. Ik vond het amateuristisch, maar goed, de trainer beslist. Ik dacht dat hij me wilde prikkelen door me te passeren en dat het misschien alleen voor de Europa League was.” Tyton dacht dat een deel van de spelersgroep juist Boy Waterman naar voren had geschoven, omdat hij zo goed lag bij hen.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer