PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marc Overmars ziet niets in een gentlemans agreement

psv logoEen gentleman’s agreement tussen Ajax, Feyenoord en PSV over het ‘weghalen’ van talenten lijkt van de baan. Marc Overmars voelt niets voor deze regeling. Overmars vindt de constructie vreemd, aangezien Ajax in dat geval wel talenten van AZ of Heerenveen weg zou mogen kapen.

‘Ik zit er anders in dan PSV’, aldus Overmars in gesprek met De Telegraaf. ‘Bovendien op bestuurlijk niveau is er nooit zo’n afspraak geweest. Jeroen Slop werkt veertien jaar als directeur bij Ajax en er is nooit iets vastgelegd. Ik heb meer het idee dat dit iets tussen de scouts was van: ‘Hé, we blijven van elkaars spelers af’. Ik zie dat anders. Als een speler van ons naar PSV, Feyenoord of FC Twente wil, moet hij gaan. Ook al is hij het pareltje van de opleiding.’

‘Maar als je een agreement maakt, waarom maak je die dan niet ook met FC Utrecht of Sparta? Dus je mag wel stelen van de armen, maar niet van de rijken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.