PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax pakt 22.500 euro van transfer Jeremain Lens’

psv logoJeremain Lens speelde in het seizoen 2001/2002 in de jeugdopleiding van Ajax, waardoor de Amsterdamse club recht heeft op een klein deel van de transfersom die Dinamo Kiev onlangs aan PSV betaalde. AZ, waar Lens zes jaar voor speelde, vangt zelfs een paar ton.

Lens verkaste voor negen miljoen euro van PSV naar Dinamo Kiev en vijf procent van die transfersom gaat naar de clubs die de speler op hebben geleid, als verplichte solidariteitsbijdrage. De opleidingsjaren zijn de jaren van het twaalfde tot en met het 23ste levensjaar van de voetballer.

De solidariteitsbijdrage bij deze transfer bedraagt 450.000 euro, die verdeeld wordt over opleiders SV de Bijlmer (15%), Ajax (5%), FC Omniworld (10%), AZ (60%) en NEC (10%). SV de Bijlmer krijgt 67.500 euro van dat bedrag, Ajax 22.500 euro, FC Omniworld 45.000 euro, AZ 270.000 euro en NEC 45.000 euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.