PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Gaal probeert Erik Pieters uit als centrale verdediger’

psv logoBondscoach Louis van Gaal probeert Erik Pieters bij het Nederlands elftal uit als centrale verdediger, een positie die hij kent uit zijn jeugdjaren. De verdediger wil zelf vooral keuzes maken. Hij wil zich richten op één positie, daarnaast moet hij een keuze maken over zijn toekomst.

Trainers vinden het fijn dat ze spelers hebben die op meerdere posities inzetbaar zijn. “Maar je moet er als speler niet ‘tussenin gaan hangen’. Mijn eigen ambitie ligt ook in het centrum. Het zit in me om mensen te coachen en de leiding te nemen. Als je Bayern München en Borussia Dortmund ziet, dan is de tendens dat centrale verdedigers in de top steeds langer worden. Met 1.85 ben ik niet overdreven lang, maar in combinatie met een goede timing is het prima. Ik zie de uitdaging wel.”

De keuze voor een positie is gemaakt, met zijn 25 jaar komt daar een keuze voor een club bij. “Ik weet niet of ik op een cruciaal punt sta”, zegt Pieters tegenover het Algemeen Dagblad. “Dat is misschien te zwaar uitgedrukt. Maar dit is wel het moment dat ik keuzes moet gaan maken. Ik heb veel meegemaakt in de laatste anderhalf jaar. Ik ben er sterker uitgekomen, vind ik. Wat er is gebeurd, heb ik achter me gelaten. Ik kan weer verder, maar wat wil ik precies? Wat wil PSV?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.