‘PSV gunt Jeremain Lens transfer naar het buitenland’

psv logoJeremain Lens is klaar voor de stap naar het buitenland. De PSV’er denkt dat de clubleiding ook mee zal werken als een club zich voor hem meldt.

“Ik verlang naar een volgende stap”, zegt de aanvaller in een interview met Voetbal International. “Zodat ik word gedwongen mezelf wekelijks op het hoogste podium te bewijzen. Ik vind dat het moment gekomen is. Ik ben 25, heb zeven jaar in de Eredivisie gespeeld en het is tijd voor een stap voorwaarts.”

Vorig seizoen was Southampton al concreet voor Lens. Hij hoopt echter bij een hoger aangeschreven club terecht te komen. “Southampton was de enige optie in het buitenland en daar wilde ik PSV niet voor verlaten. Ik verwacht dat komende zomer andere clubs zullen aankloppen en dan hoop ik te kunnen kiezen. Er gaan veel geruchten en er wordt regelmatig geïnformeerd, maar op dit moment is nog niks concreet. Dat had ik ook niet verwacht. De transfermarkt moet nog losbarsten.”

“Ik heb geen transferclausule in mijn contract staan, maar als er een mooie club komt verwacht ik geen problemen. PSV gunt me de stap naar het buitenland. Bovendien zouden we anders volgend jaar in een vervelende situatie terecht kunnen komen”, doelt Lens op de houding van PSV, dat spelers met nog één jaar contract wil verkopen of het contract verlengen. Gebeurt dat niet, dan wacht een reserverol. Erik Pieters en Ola Toivonen zitten deze zomer in die situatie. Lens, die een contract tot 2015 heeft, hoopt dat te vermijden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.