Europese Commissie: ‘Gemeente verleende PSV staatsteun’

psv logoHet ging deze week rondom PSV eigenlijk alleen over het aanstaande duel met koploper Ajax, tot donderdag. Er is weer nieuws over de deal met de gemeente rondom de verkoop van het stadion, de Europese Commissie oordeelt hard en duidelijk: “De gemeente heeft PSV staatssteun verleend.”

Uit een brief van Joaquin Almunia, vicevoorzitter van de Europese Commissie, blijkt dat er een hard oordeel is over de gronddeal. De Volkskrant citeert uit de brief. “De transacties geven PSV een selectief voordeel. Daarom concludeert de Commissie dat de gemeente PSV staatssteun heeft verleend.”

Dat de grond onder het stadion gebaseerd is op ‘een gemengde bestemming’ en niet voor stadiongebruik, zorgt voor vraagtekens bij de Europese Commissie. De gemeente Eindhoven heeft ‘niet als een commerciële partij gehandeld’.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer