PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zware tegenvaller dreigt voor Ajax, PSV en Feyenoord’

psv logoVoor PSV dreigt dit jaar opnieuw een tegenvaller. Deze keer van 2,4 miljoen euro. De Eindhovenaren krijgen mogelijk opnieuw te maken met de crisisheffing die het kabinet aan werkgevers wil opleggen.

Vorig jaar werden de betaald voetbalclubs ook al met deze maatregel geconfronteerd. Toen werd de crisisheffing eenmalig opgelegd. Het huidige kabinet heeft begin deze maand een plan gelanceerd om de maatregel ook dit jaar op te leggen.

De betaald voetbalorganisaties hebben besloten om daarom naar de rechter te stappen. De clubs vinden dat ze onevenredig hard getroffen worden door de maatregelen, die met name Ajax, Feyenoord, Twente en PSV raken. Volgens het Eindhovens Dagblad zou dat PSV een bedrag van 2,4 miljoen euro kosten. Ook FC Groningen en sc Heerenveen sloten zich aan bij het juridische collectief. De betaaldvoetbalorganisaties betaalden over 2012 nagenoeg evenveel crisisheffing als de top 50 van Nederlandse beursfondsen bij elkaar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.