PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Europese Commissie: ‘Staatssteun Gemeente Eindhoven aan PSV is ongeoorloofd’

psv logoVolgens de Europese Commissie is de financiële steun van de gemeente Eindhoven aan PSV niet toegestaan. De verkoop van de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang valt onder de categorie ongeoorloofde staatssteun.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad woensdag. De gemeente Eindhoven heeft zich bij de deal gedragen als een commerciële partij en dat is niet toegestaan volgens de Europese regels. Volgens de commissie heeft PSV ten onrechte voordeel gehad van de financiële steun van de gemeente.

Het onderzoek van de Europese Commissie is nog gaande. De gemeente Eindhoven is verbaasd dat er al een besluit is genomen. Daarom zal er beroep worden aangetekend bij het Hof van Justitie in Luxemburg. Wethouder van Financiën, Staf Depla, liet dat weten. “Hier komen wij niet uit met de Commissie. Zij halen hier argumenten bij die niet in de wet staan. De argumentatie is strijdig met de eigen verordening. De Europese rechter moet zich hierover uitspreken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.