PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Jack Tuyp zou ze er ook bij Ajax en PSV in schieten’

psv logoFC Volendam-trainer Hans de Koning heeft zich lovend uitgelaten over Jack Tuyp. De 29-jarige Volendamse spits scoorde dit seizoen al 23 keer in 24 competitieduels voor de huidige nummer twee van de Jupiler League. Volgens De Koning kan Tuyp een stap hogerop.

“Jack is een fenomeen in het zestienmetergebied. Daarom spelen we ook zo ver vooruit, we moeten hem in zijn kracht laten spelen. Hij heeft een stempel van een typische Eerste Divisie-spits, maar dat vind ik niet terecht”, vertelde De Koning over de topscorer van de Jupiler League in gesprek met Voetbal International.

“Ik denk dat Jack ook bij Ajax, AZ of PSV zou scoren. Van de tien kansen die hij in het strafschopgebied krijgt, schiet hij er acht in. Maar je kunt Jack soms ook 75 minuten niet zien. Toch moet je hem als trainer laten staan, want die ene kans krijgt hij altijd”, aldus De Koning.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.