PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Onderzoek naar miljoenensteun aan PSV’

psv logoDe Europese Commissie onderzoekt of de miljoenensteun van de gemeente Eindhoven aan PSV in 2011 wel door de beugel kon. Ook de steun aan NEC, MVV, Willem II en FC Den Bosch wordt onderzocht, maakte de commissie woensdag bekend.

De gemeente Eindhoven kocht in 2011 voor 48,3 miljoen euro de grond onder het stadion van PSV. Die werd vervolgens in erfpacht gegeven aan de voetbalclub. Met soortgelijke constructies schoten ook de gemeenten Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Den Bosch hun lokale club in 2010 en 2011 te hulp, zij het voor lagere bedragen.

De Europese Commissie wil nu onderzoeken of deze gemeentelijke steun wel voldoet aan de Europese regels voor staatssteun. Geen van de steunacties werd bij de Commissie gemeld, wat wel zou moeten bij staatssteun. “De Commissie werd erop geattendeerd door bezorgde burgers”, schrijft de commissie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.