PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV betaalt meer dan Ajax’

psv logoPSV staat momenteel bovenaan in de Eredivisie, en de beloning die de spelers van de Eindhovense club daarvoor krijgen zijn daar ook naar. Liefst negen PSV’ers staan genoteerd in de ‘Inkomens Top 100’, de lijst van Nederlandse sporters met de hoogste inkomens. Ajax levert zeven spelers.

De lijst, die is samengesteld door NUsport, heeft betrekking op het kalenderjaar 2012. Mede door het salaris dat hij in de tweede helft van het seizoen 2011/12 opstreek in dienst van AC Milan is Mark van Bommel de hoogstgenoteerde voetballer op de ranglijst. De huidige aanvoerder van PSV incasseerde in het afgelopen jaar 4,15 miljoen euro staat daarmee op plaats tien.

Zijn collega-middenvelders Orlando Engelaar (1,8 miljoen) en Kevin Strootman ontvingen eveneens meer dan een miljoen euro, terwijl ook Jeremain Lens, Luciano Narsingh, Erik Pieters, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Wilfred Bouma bij de eerste honderd zitten. Bij Ajax waren de inkomsten van Ryan Babel, afgelopen zomer overgekomen van TSG Hoffenheim, het hoogst: 2,3 miljoen euro. Hij wordt op de lijst vergezeld door onder meer captain Siem de Jong.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.