PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jurgen Locadia meest efficiente speler op de Nederlandse velden

psv logoJürgen Locadia scoorde woensdagavond tegen PEC Zwolle namens PSV een hattrick in de halve finale van de KNVB-beker. De jongeling maakt zich met zijn drie treffers de meest efficiënte speler die op de Nederlandse velden rond loopt.

Locadia speelde 573 minuten in het eerste elftal van PSV. Het talent wist daarin al negen keer het net te vinden. Gemiddeld scoort hij elke 64 minuten een doelpunt. Hij wordt achtervolgd door topscorer Wilfried Bony en Alffred Finnbogason. De Ivoriaan weet om de 81 minuten het net te vinden en de Heerenveen-spits is om de 96 minuten trefzeker.

De 19-jarige Locadia doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen. Verder speelde hij voor RKSV Sartp, Willem II en RKC Waalwijk. In 2010 kwam hij bij PSV. Ook doorliep het talent veel nationale jeugdelftallen. Locadia mocht woensdag van trainer Dick Advocaat in de basis starten wegens afwezigheid van de grieperige Tim Matavz.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.