‘Jeremain Lens kan schorsing voor vier a vijf duels verwachten’

psv logoJeremain Lens kan een uitsluiting van vier a vijf wedstrijden tegemoet zien, zo voorspelt voetbaljurist Jan Kabalt in De Telegraaf. Dinsdag moeten de hoofdrolspelers Jeremain Lens, Joris Mathijsen, de aanvoerders en teammanagers van zowel PSV als Feyenoord hun visie van het opstootje op papier zetten.

“De manier waarop Lens aan het shirtje van Mathijsen trok, zou hem binnen de lijnen waarschijnlijk slechts geel hebben opgeleverd”, begint Kabalt. “Wat hem – zeker in deze tijd van bezinning – zwaar zal worden aangerekend, is dat hij met voorbedachten rade en niet uit emotie heeft gehandeld.”

“Naar ik begreep, zat er een kwartier tussen de tik die Mathijsen uitdeelde en de schermutselingen in de hal”, vervolgt de jurist. “Waarbij Lens zijn daad ook nog eens aankondigde bij Jetro Willems en er bewust voor terugkwam uit de kleedkamer. Dat maakt het in mijn ogen voor de aanklager verdedigbaar hem een straf van drie à vier wedstrijden voor te stellen.”

Aangezien Lens al voor zijn vijfde gele kaart een wedstrijd moet brommen, kan het totaal oplopen tot vijf duels.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.