PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jeremain Lens krijgt een maximale boete opgelegt van PSV

psv logoJeremain Lens erkent dat hij de fout in gegaan is door Joris Mathijsen op te wachten in de catacomben van de Kuip. De spits van PSV heeft spijt van zijn actie, zo liet hij maandag weten. Hij heeft van de Eindhovense club een ‘maximale boete’ gekregen. “Ik ken mijn rol en voorbeeldfunctie en dit past daar niet bij”, aldus Lens.

Lens zat maandagochtend met de directie van PSV rond de tafel om het door hem veroorzaakte opstootje in de Kuip te bespreken. Bij dat gesprek waren ook Mark van Bommel en trainer Dick Advocaat aanwezig. PSV zegt het incident ‘te betreuren en ten zeerste af te keuren’. “De speler heeft zichzelf en de club in diskrediet gebracht”, staat te lezen op de website van PSV. De boete die Lens moet betalen, wordt door PSV overgemaakt naar een goed doel. Of de actie van Lens verder nog consequenties heeft, hangt van de KNVB af. De voetbalbond buigt zich nog over het incident.

Lens stond tegenstander Joris Mathijsen na afloop van de wedstrijd in de Kuip op te wachten bij de kleedkamer. Toen de verdediger van Feyenoord door wilde lopen, trok Lens hem aan zijn shirt. Het resulteerde uiteindelijk in een massaal opstootje.

PSV benadrukt dat Lens, toen hij op Mathijsen stond te wachten, ‘geen agressieve intentie had’. “Maar het was niet verstandig”, voegt de Eindhovense club er aan toe.

Lens betreurt de onstane ophef. “Ik keur absoluut niet goed wat ik gedaan heb, ik had hem niet vast moeten pakken, had hem niet op moeten wachten. Maar als ik iemand iets wil vertellen, dan moet dat kunnen. Het is een emotie die ik meegenomen heb naar binnen, om hem daar wat te vertellen. Doordat iedereen erboven op dook is het groter geworden dan de bedoeling was. Ik accepteer de straf van PSV en heb in de kleedkamer spijt betuigd. Ik ken mijn rol en voorbeeldfunctie en dit past daar niet bij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.