PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Boudewijn Zenden in zijn nopjes als assistent bij Chelsea’

psv logoBoudewijn Zenden is dit seizoen de assistent-trainer bij Chelsea. De oud-speler van onder meer PSV en Chelsea is blij dat hij de kans krijgt. Voor de Noord-Brabander zijn het de eerste stappen in het trainersvak.

“Voor mij is het een geweldige kans dat bij een club als Chelsea, om dit werk te doen”, zegt Zenden tegen Londen Evening Standard. “Ik geniet hier behoorlijk van. De situatie is niet altijd makkelijk geweest, maar we weten dat als de resultaten er zijn en je het goed doet, dat alles anders zal zijn. Het goede voor mij is dat ik letterlijk overal bij betrokken ben.”

“Als we bezig zijn met wedstrijdanalyses, het voorbereiden met video-analyse, trainingen, ik ben overal bij en dat past wel bij mij. Het zijn mijn eerste stapjes als trainer en ik kijk uit naar wat de toekomst voor mij in petto heeft. Het zou alles kunnen zijn, maar op dit moment ben ik bij Chelsea tot het einde van het seizoen. Daarna zien we wel verder.”

Zenden merkt wel dat sinds de komst van hoofdtrainer Rafael Benítez de negatieve punten de voorkeur krijgen. “Als we vier, vijf of zes dingen goed doen en één ding slecht, dan lijkt het alsof dat ene slechte ding veel groter wordt aangemeten dan de vijf of zes goede dingen. De trainers moeten gewoon doorgaan met hun werk en zorgen dat de juiste resultaten er komen.”

“Ik weet zeker dat slechts een kleine groep anders denkt. Het is niet altijd negatief geweest. De fans zijn over het algemeen heel erg goed. Over het algemeen gezien steunen ze het team, de spelers en de trainer. Er is altijd een kleine groep die je moet proberen te overtuigen”, aldus Zenden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.