PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft 54% kans om kampioen te worden, Ajax slechts 29 %’

psv logoPSV heeft 54 procent kans om aan het eind van het seizoen bovenaan de ranglijst te eindigen. Volgens Simon Gleaves, hoofd analyse van Infostrada Sports Group staat de huidige koploper van de Eredivisie er het best voor.

Uit de Euro Club Index-voorspellingen is de kans het grootst dat PSV met twee punten voorsprong op Ajax als landskampioen gehuldigd gaat worden. FC Twente en Feyenoord zullen op zes punten volgen. Volgens de voorspellingen van het bureau heeft Ajax 29 procent kans op de titel, FC Twente negen procent en Feyenoord acht procent.

Hoe serieus de voorspellingen genomen moeten worden is de vraag. Ajax werd vorig seizoen na twintig speelronden slechts twee procent kans gegeven op het kampioenschap, maar na veertien overwinningen op rij was het elftal van Frank de Boer uiteindelijk de winnaar van de Eredivisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.