PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jeremain Lens kan een topverdediger worden

psv logoJeremain Lens moest in de wedstrijd tegen FC Utrecht vanwege de rode kaart van Atiba Hutchinson ruim 20 minuten als rechtsback spelen. De aanvaller deed dat uitstekend, maar toch voelt hij er weinig voor om vaker op die plek te spelen. Assistent-trainer Ernest Faber van PSV denkt daar overigens anders over.

Lens: “Faber zegt op de training wel eens dat hij van mij een topverdediger kan maken. Ik ben snel, sterk en kan goed een bal afpakken. Maar ik blijf natuurlijk een aanvaller en wil dat ook blijven. Maar in een situatie als vanavond doe ik wat ik moet doen”. Als PSV volgende week in De Kuip tegen Feyenoord zal spelen is de rechtsback-positie vacant. Maar voor Lens is het uitgesloten dat hij dan weer op die plek zal stan. “We hebben genoeg echte verdedigers die dan op die plek kunnen staan”.

Strijd en inzet
Lens was uiterst voldaan na de zwaarbevochten 2-1 overwinning op FC Utrecht. “We speelden niet geweldig, maar door de strijd en inzet hebben we gewonnen. Ook het publiek speelde een grote rol. Zij gingen fanatiek achter ons staan en wij pikten dat op. Er wordt weleens getwijfeld aan de mentaliteit van veel spelers van PSV. Volgens mij hebben we vanavond bewezen dat die kritiek niet terecht is”.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.