PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV is dit seizoen de meest productieve uitclub ooit’

PSV is dit seizoen de meest productieve uitclub ooit. Het team uit Eindhoven bereidt zich voor op de competitie wedstrijd tegen Vitesse. Deze wedstrijd zou wel eens historische voor PSV kunnen zijn.

Na tien uitwedstrijden in dit seizoen staat de doelpuntenteller voor PSV al op 32, een gemiddelde van 3,20 goals per duel. Als we de uitbalansen van alle clubs uit 57 eerdere jaargangen van de Eredivisie bekijken, blijkt dat de Eindhovenaren momenteel het hoogste gemiddelde ooit hebben.

Ajax is nog altijd recordhouder als we kijken naar een volledig seizoen. In de jaargang 1997/98 kwam de ploeg van toenmalig trainer Morten Olsen tot 53 doelpunten in zeventien uitduels, dat is 3,12 goals per uitduel. PSV kan daar dit seizoen overheen.

PSV maakte dit seizoen in vier van zijn tien uitwedstrijden minimaal vijf doelpunten. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen VVV-Venlo (0-6), ADO Den Haag (1-6), NAC Breda (1-6) en Heracles Almelo (1-5). Alleen op bezoek bij FC Utrecht (1-0 verlies) kwam de formatie van trainer Dick Advocaat níet tot scoren. Of dit de dooddoener is zal aan het einde van het seizoen moeten blijken.

Twaalf spelers van PSV zijn verantwoordelijk voor tweeëndertig doelpunten tijdens een uitwedstrijd. Dries Mertens maakte de meeste doelpunten (zes), gevolgd door , Jürgen Locadia (vier), Jeremain Lens(drie) en Georginio Wijnaldum(drie).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.