PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Phillip Cocu nieuwe trainer van PSV bij vertrek Advocaat’

Dick Advocaat heeft PSV nog geen duidelijkheid gegeven over wat hij komend seizoen wil. PSV wil graag nog een jaar door met de ervaren oefenmeester, maar bij een eventueel vertrek ontstaat er in Eindhoven geen paniek. Met Phillip Cocu is de vervanger al binnen. De voormalig speler is momenteel trainer van de A-junioren, maar gaat volgend seizoen sowieso weer fulltime bij het eerste elftal werken.

Een vertrek van Advocaat is voor PSV dus geen ramp. “In dat geval gaan we niet op zoek naar een andere coach”, zegt technisch manager Marcel Brands tegenover het Algemeen Dagblad. Bij PSV hoopt men echter op een langer verblijf van Advocaat. “We hebben altijd al aangegeven dat we een ervaren trainer wilden, het liefst voor twee seizoenen. Advocaat wilde het per jaar bekijken, daar hebben we alle begrip voor.”

“In december hebben we nogmaals aangegeven dat we graag met hem verder gaan. We zijn bereid om te wachten”, aldus Brands. De verwachting is dat Advocaat na dit seizoen stopt. Brands hoeft zich echter geen zorgen te maken, de opvolger van de huidige trainer loopt al bij de club rond. Cocu en Ernest Faber zijn mogelijke opvolgers. “We zijn met twee jonge coaches aan een traject begonnen. Advocaat is ook gehaald om die twee klaar te stomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.