Adam Maher: ‘In de zomer vertrek ik naar Ajax of PSV’

Adam Maher is naar zijn zeggen bezig aan zijn laatste maanden als contractspeler van AZ. De middenvelder zag recent een overstap naar PSV mislukken, maar wil komend seizoen zijn wedstrijden spelen voor Ajax of voor de club uit Eindhoven.

“Ik kijk uit naar het moment dat ik een stap omhoog kan zetten, maar heb het hier ook prima naar mijn zin, hoor. Alleen gaat het komende zomer echt gebeuren. Ik heb gezegd dat ik naar één van de topclubs in Nederland wil vertrekken: Ajax of PSV”, aldus Maher tegenover NUsport.

Indien de twee genoemde topclubs zich in Alkmaar melden voor de middenvelder weet hij al waar hij komend seizoen het liefst zou willen spelen. Zijn keuze wenst hij echter nog niet wereldkundig te maken. “Ik weet al waar ik in dat geval heen wil. PSV is een mooie club, aan de andere kant woon ik in Amsterdam. Laat ik het dus maar in het midden houden. Ik heb in de afgelopen zomer en deze winter aangegeven dat ik naar PSV wilde, maar PSV was ook de enige club die mij wilde vastleggen. Dat was daarom een logische uitspraak. Maar ik kan bij wijze van spreken straks ook zomaar voor Ajax spelen.”

Het buitenland is voor Maher nog geen optie. Trainer Gertjan Verbeek liet recent weten dat hij Arsenal een geschikte nieuwe club zou vinden voor het talent. ‘Ik heb al gezegd dat ik daar niet naartoe wil. Ik wil lekker in Nederland blijven, nog zeker twee á drie jaar. Ik ben pas negentien. Je kan daar inderdaad veel meer geld verdienen, maar dat komt later wel. Als ik kijk naar mijn leeftijdsgenoten buiten het voetbal, dan verdien ik nu meer dan genoeg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.