PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Bommel: “Ik moet scheidsrechters beschermen”

Mark van Bommel snapt niets van de gele kaart die hij zaterdag tegen Heracles Almelo kreeg. Een uitleg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük kreeg hij bovendien niet.

Van Bommel werd door de arbiter gestraft voor een schouderduw in een duel met Marko Vejinovic. Het leverde de PSV’er zijn achtste gele kaart van het seizoen op, iets waar hij op het veld graag uitleg over had gekregen. Gözübüyük weigerde echter om een verklaring te geven.

“In Engeland vliegen de woorden over en weer tussen de scheidsrechter en spelers”, zegt Van Bommel maandag in De Telegraaf. “Daar is wel ruimte voor discussie. Als je dat hier doet, vlieg je van het veld af.”

“Maar ik moet de scheidsrechters ook een beetje beschermen. Ik kan me voorstellen dat ze het niet prettig vinden om een discussie binnen de lijnen te voeren, terwijl er continu een camera op hen gericht staat. Ze liggen daardoor onder een vergrootglas, maar de wisselwerking tussen scheidsrechter en spelers kan wel beter”, aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.