PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zonder Van Bommel wint PSV al haar duels’

Harde cijfers. In alle duels van PSV, waarin Mark van Bommel dit seizoen ontbrak, wonnen de Eindhovenaren. Andersom werden alle punten verspeeld met de 35-jarige middenvelder op het veld.

Een hard gelag. Met het terugkeren van de Limburger, na een periode van tien jaar in het buitenland, moest Van Bommel weer kampioen worden. De 79-voudig Oranje-international kreeg de aanvoerdersband en ook Europees moest PSV weer voor mooie resultaten gaan zorgen. Het jubileumjaar, in verband met het honderdjarige bestaan, moest eindigen in een kampioenschap.

Maar Van Bommel blijkt feitelijk zijn invloed nog onvoldoende uit te kunnen drukken in resultaten. PSV verloor in de competitie al vijfmaal (RKC Waalwijk-uit, FC Utrecht-uit, Vitesse-thuis, Ajax-uit en PEC Zwolle-thuis) en speelde eenmaal gelijk (NEC-uit). In al die zes wedstrijden stond Van Bommel aan de aftrap. Al werd hij afgelopen vrijdag voortijdig gewisseld.

Opvallend genoeg wist PSV alle vijf de wedstrijden, waarin Van Bommel ontbrak, te winnen. Daarbij zaten ook de 3-0 overwinningen op de directe titelconcurrenten FC Twente en Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.