PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jonathan Reis: ‘In mijn PSV-tijd was ik onvolwassen’

Jonathan Reis dook een jaar geleden op bij Vitesse. De Braziliaan was bijna een half jaar clubloos geweest, nadat PSV niet zomaar verder met hem wilde na meerdere alcohol- en drugsincidenten. Terugblikkend op die periode beseft de aanvaller wat er toen misging.

“Schaar de levensstijl die ik er bij PSV op nahield maar onder onvolwassen gedrag”, zegt de Vitessenaar. “Ik was jong, alleen in Nederland en voelde op dat moment geen grote verantwoordelijkheid. Ik praat het niet goed om op die leeftijd naar de alcohol te grijpen, maar de omstandigheden maakten de kans om de fout in te gaan groot.”

Volgens Reis zal een dergelijk incident bij hem niet snel meer voor komen. “”Nu ben ik een ander mens. Doordat mijn vrouw Thais en mijn zoontje Caique in Nederland wonen, beschouw ik mezelf als de vader van een gezin. Ik zou er dan ook geen moeite mee hebben om nog tien, vijftien jaar in Nederland te voetballen. Vergeet niet dat ik de belangrijkste jaren uit mijn voetballeven hier heb doorgebracht. Bovendien ken ik in heel Brazilië geen plek waar de jeugd zo veel leert en zo veilig de kans krijgt zich te ontplooien”, aldus Reis.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.