‘Oskar Hiljemark verdwijnt uit schaduwteam van Feyenoord’

Martin van Geel is al jaren de best presterende technisch directeur van het betaalde voetbal. Feyenoord verkocht sinds de entree van de 52-jarige bestuurder voor bijna 21,5 miljoen euro aan spelers en de herinvestering was tot afgelopen week drie ton. Daar komt komende zomer 2,1 miljoen euro voor Graziano Pellè bovenop. Bij Willem II, AZ, Ajax en Roda JC werden ook successen gevierd.

Bij al zijn vorige clubs verkocht Van Geel voor een vermogen en investeerde hij mondjesmaat. Een ‘schaduwteam’ speelt een belangrijke rol in zijn werkwijze. “Ik werk in structuur, gewoon héél erg georganiseerd”, zegt Van Geel vrijdag in gesprek met De Telegraaf. “Elke drie weken hebben we een officieel moment. Een grote meeting met de complete technische staf, de scouting en de directie. Dan actualiseren we ons schaduwteam.”

Het schaduwteam staat het hele jaar door op de achtergrond klaar voor alle posities waarop in het elftal, zoals nu van Feyenoord, iets kan gebeuren. “In september zetten we ons schaduwteam klaar voor het nieuwe seizoen. Elke drie weken kijken we naar de kandidaten. Over een paar dagen zitten we weer bij elkaar, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Jean-Paul van Gastel, Patrick Lodewijks, Eric Gudde, onze scouts Michel Beukers en Mika Lipponen, hoofd opleiding Stanley Brard en ik.”

“Oscar Hiljemark, die voor PSV heeft getekend, gaat nu weer uit ons schaduwteam”, vervolgt Van Geel. “Zo strepen we er nog een paar weg. Er komen via de scouts weer nieuwe namen bij. Brard vertegenwoordigt de jeugdtalenten. Als wij een positie willen invullen, zegt hij meteen: kijk eens naar wat wij hebben lopen in ons hoogste jeugdteam op die positie. Niemand wordt bij ons ooit verrast door de komst van een speler of de verlenging van een contract. Iedereen is deelgenoot van het proces.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.