PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Orlando Engelaar is definitief klaar bij PSV

Orlando Engelaar hoeft niet meer te rekenen op speeltijd bij PSV. De middenvelder mag tijdens de winterstop verkocht worden. Komt het niet tot een transfer, dan is ontbinding van het contract een goede mogelijkheid.

Trainer Dick Advocaat wil de tweede seizoenshelft in met spelers die de focus volledig op ultieme doel hebben gericht. Dat is bij Engelaar niet het geval, zeker niet sinds zijn pijnlijke wissel tegen Willem II. De Rotterdammer kreeg in oktober eindelijk speeltijd, maar werd al na een half uur spelen gewisseld. “Er is na die wedstrijd iets geknakt bij Orlando”, zegt technisch manager Marcel Brands tegenover het Algemeen Dagblad.

Engelaar rekent niet meer op speeltijd, Advocaat ziet het echter niet zitten om een gedesillusioneerde routinier bij de selectie te hebben. “Als een jonge voetballer op de tribune moet zitten, doet hij dat toch met een ander gevoel. We hebben nu ook Oscar Hiljemark voor het middenveld”, aldus Brands.

Engelaar is inmiddels in gesprek met twee clubs. Mocht hij niet tot een akkoord komen met de geïnteresseerde clubs, sluit Brands het afkopen van zijn contract niet uit. “Dat zou in het uiterste geval een mogelijkheid zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.