PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Lerin Duarte: ‘Wil weg van Kevin Strootman bewandelen’

Lerin Duarte hoopt Heracles Almelo snel te verlaten voor een topclub in de Eredivisie. De middenvelder wordt gevolgd door clubs als PSV en FC Twente.

De 22-jarige Duarte geldt als een groot talent en wil zichzelf graag testen op een hoger niveau. “Kevin Strootman is mijn voorbeeld. We speelden samen bij Sparta toen hij in de winter van 2011 naar FC Utrecht vertrok. Na een half jaar werd hij al getransfereerd naar PSV en weer een half jaar later speelde hij in het Nederlands elftal.”

“Hij werd steeds beter doordat hij op een hoger niveau ging trainen en spelen”, vervolgt Duarte in gesprek met Voetbal International. “Dat wil ik dus ook meemaken. Ik ben er wel aan toe eigenlijk. Heracles Almelo is niet mijn plafond, maar ik vind het ook niet erg om hier nog langer te voetballen. Het komende half jaar moet ik er gewoon staan.”

Duarte weet op welk vlak hij zich nog moet ontwikkelen. “Ik speel voor het vierde seizoen betaald voetbal, ik ben 22 jaar en geen talent meer vind ik. Ik sta nu op vier goals, ik eis vooral van mezelf dat ik meer ga scoren. Ik probeer al vaker diep te gaan en er meer bij te komen in de zestien. Scoren moet een tweede natuur gaan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.