PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Anzhi biedt Hiddink 12 miljoen euro per jaar’

Anzhi Makhachkala hoopt Guus Hiddink te kunnen verleiden tot contractverlenging. De Nederlandse succestrainer wil komende zomer stoppen, maar dat hopen de Russen te voorkomen. Een enorm jaarsalaris moet Hiddink over de streep trekken.

De 66-jarige Hiddink is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van het steenrijke Anzhi. Na de vijfde plaats van afgelopen jaar gaat het de club uit Dagestan dit seizoen helemaal voor de wind. Anzhi staat tweede, op slechts twee punten van koploper CSKA Moskou, en is bovendien nog actief in de Europa League.

Het wekt dan ook geen verbazing dat de Russen willen voorkomen dat dit seizoen de laatste is voor Hiddink. Een enorm jaarsalaris van twaalf miljoen euro – één miljoen per maand – moet de oefenmeester over de streep trekken, meldt Life Sports. De club looft Hiddink om de prestaties, zijn werkwijze en het prettige klimaat dat rond het team heerst.

Opmerkelijk is dat de twaalf miljoen euro exclusief bonussen exact het bedrag is dat Hiddink vroeg toen hij bij Anzhi werd aangesteld. Na lang wikken en wegen vond de Russische club dat bedrag toen te gortig, waarna beide partijen een jaarsalaris van tien miljoen euro overeenkwamen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.