PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV akkoord over komst van BeNeLiga’

De discussie is weer nieuw leven ingeblazen. De stem van voorzitter Roland Duchâtelet van Standard Luik hebben ze in ieder geval al. De BeNeLiga lijkt er misschien toch te komen.

De Waalse preses pleit ervoor dat de Nederlandse en Belgische competitie één klasse gaan vormen om zo de aansluiting met de Europese top te behouden. “Er zijn momenteel vijf grote Europese competities, of zes in de nabije toekomst als Rusland blijft groeien”, zegt Duchâtelet in Sudpresse.

“De rest is gedoemd om te verdwijnen. Tenzij we samen met Nederland de BeNeLiga starten, zal het Belgische voetbal een natuurlijke dood sterven op Europees vlak.” Volgens Duchâtelet is er de afgelopen jaren veel veranderd in de voetbalwereld en is voor het België niet meer mogelijk om te concurreren met de Premier League, Primera Division en Bundesliga.

Daarom pleit hij voor een nieuwe competitie met twintig teams, waarvan twaalf uit Nederland en acht uit België. “We moeten zo snel mogelijk beginnen met het opzetten van deze competitie. Realistisch gezien kan het over twee jaar klaar zijn. RSC Anderlecht, Club Brugge, Ajax en PSV zijn alvast akkoord over de BeNeLiga. En als het project mislukt, zal Standard vragen om te mogen aansluiten bij de Franse Ligue 1. Zoiets is wettelijk mogelijk, als de Fransen het goedkeuren…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.