PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Gesprek kan Dick Advocaat behoeden van schorsing’

Dick Advocaat kan een tuchtzaak ontlopen als hij een gesprek aangaat met de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

De coach van PSV had kritische opmerkingen gemaakt over het functioneren van de aanklager naar aanleiding van de schorsing van Marcelo op basis van TV-beelden. De speler maakte een slaande beweging naar Ajax-speler Danny Hoesen. Advocaat nam onder andere het woord ‘willekeur’ in de mond en plaatste vraagtekens bij het voetbalverstand van de aanklager.

De KNVB is van mening dat een gesprek beter werkt dan het opleggen van een sanctie en hoopt dat de ontmoeting tussen Advocaat en de aanklager tot meer begrip zal leiden over de werkwijze van de aanklager betaald voetbal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.